home

 

Mistere bengaleze, bhutaneze si nepaleze

 

INDIA - BHUTAN - NEPAL

 

Calcutta - Bagdogra - Darjeeling - Gangtok - Kalimpong -Phuentsholing - Thimphu - Paro - Kathmandu -

Patan - Bhaktapur

 

Mister, spiritualitate, oameni deosebiti si locuri de neuitat, intr-un circuit intre munti si zei, cu splendori mistice ale unor civilizatii milenare mai putin accesibile, care va va purta intr-un spatiu plin de farmec si de autentic, pe pamantul cel mai aproape de cer, cu temple budiste invaluite in mister si privelisti care taie rasuflarea. O expeditie care va incepe in India, cu unicitatea Bengalului de Vest, care si-a pastrat nealterata cultura autentica, o nebunie de mix coloristic, intr-un cadru natural mirific, cu casute de poveste ca de turta dulce, cu trenulete precum cele de jucarie si cu imagininile varfurilor semete ale muntilor Himalaya a caror priveliste taie rasuflarea. Aventura va continua intre granitele celui mai fericit regat din lume, in care timpul pare sa se fi oprit in loc, unde armonia arhitecturala a celebrelor dzong-uri bhutaneze cu natura este unica in lume si unde vom avea ocazia de a participa la renumitul Festival Tshechu, prilej de a admira dansul mastilor si de a intalni oamenii prietenosi care vin din tot regatul, imbracati cu cele mai frumoase haine si cu cele mai stralucitoare bijuterii din coral si turcoaz. Periplul nostru se va termina aproape de inaltimile Himalayei, in Nepalul sacru, un adevarat muzeu in aer liber, cu numeroase temple hinduse si monumente budiste, statui de zeitati protectoare si un vast tezaur artistic in bronz si lemn. O experienta de neratat!

 

Perioada: 16.09 - 30.09.2024

 

Ziua 1 / 16.09.2024: Bucuresti - Doha - Calcutta

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 09:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (12:00 / 16:30), de unde se va pleca spre Calcutta cu zborul QR 540 (18:50 / 02:20).

Ziua 2 / 17.09.2024: Calcutta

Sosire pe aeroportul din Calcutta la ora 02:20, de unde dupa formalitatile de viza vom fi transferati la Hotel Peerless Inn 4* (sau similar 4*) pentru odihna. Mic dejun. Dupa o binemeritata odihna vom incepe vizitarea orasului Calcutta, emblema Golfului Bengal, care se remarca prin faptul ca este un oras cosmopolit, animat si plin de viata. Vom incepe explorarea orasului, prilej cu care vom vedea Piata de Flori situata langa celebrul Pod Howrah, Memorialul Victoria, Catedrala Sf. Paul si casa in care a locuit una dintre cele mai emblematice figuri ale sec. al XX-lea, Maica Tereza de Calcutta, Prinsep Ghat si Casa lui Tagore. Turul panoramic va include de asemenea Cladirea Postei, Gradinile Minar, Cladirea Scriitorilor, Casa Guvernatorului, Tribunalul si Primaria. Cina si cazare la Hotel Peerless Inn 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 18.09.2024: Calcutta - Bagdogra - Darjeeling

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bagdogra, de unde vom fi transferati la Darjeeling, orasel situat in statul Bengalul de Vest, situat la poalele Muntilor Himalaya, la o altitudine de aproximativ 2100 m. "Dorje Ling", sau locul Thunderbolt-ului, ofera privelisti uluitoare asupra varfurilor muntoase acoperite cu zapada, deseori denumit "Regina Dealurilor". Graeme Westlake in cartea sa "O introducere in statiile de deal din India" se refera la Darjeeling ca avand "O viziune aproape de neegalat pe Pamant". Fosta capitala de vara a administratiei engleze din Bengal, Darjeelingul, inconjurat de granitele cu Nepal, Bangladesh, Bhutan si Tibet este locuit majoritar de nativi nepalezi, iar religia dominanta este hinduismul. Regiunea este renumita datorita plantatiilor de ceai, dar si datorita amprentei puternice lasate de colonistii britanici, inclusiv in istoria plantatiilor de ceai din India care a inceput in aceasta zona in anul 1841, cand dr. Arthur Campbell a adus seminte de ceai din China pe care le-a plantat pe pamantul sau din Darjeeling. Seara, timp liber pentru plimbari si explorarea pietelor traditionale locale. Cina si cazare in Darjeeling la Hotel New Elgin 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 19.09.2024: Darjeeling

Dis-de-dimineata ne vom indrepta spre Tiger Hill - Dealul Tigrului, pentru a admira un rasarit de soare fantastic, inconjurati fiind de panorama coplesitoare oferita de lantul muntilor Himalaya, ale caror varfuri ne vor incanta prin maretia si frumusetea lor unica. intoarcere la hotel pentru mic dejun, dupa care vom face o calatorie captivanta cu Toy Train, a carui linie ferata ingusta trece chiar pe strada, printre casele si pravaliile dintre Darjeeling si Ghoom, la distante amuzant de mici fata de zidurile cladirilor si de tarabele stradale. Ne vom imbarca in vagoanele cochete trase de o locomotiva britanica cu aburi, reconditionata, cu ajutorul careia vom ajunge la Ghoom, unde se afla gara construita la cea mai mare altitudine din India. Datorita ingenuozitatii ingineresti si pitorescului desavarsit de lantul muntilor Himalaya, Complexul de cai ferate Himalaya Railways of India, a intrat din anul 1999 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita Manastirea Ghoom, dupa care ne vom intoarce la Darjeeling, unde vom vizita Piata Chowrasta, Observatory Hill, locul impartit de cele doua religii predominante, budism si hinduism. Vom vedea in continuare Himalayan Mountaineeing Institute, infiintat de Tenzing Norgay, cunoscut sub numele de Sherpa Tenzing, celebrul serpas care a cucerit Everestul in anul 1953. Vom vizita in continuare Zoo Padmaja Nidu Himalayan Zoological Park, una dintre cele mai frumoase gradini zoologice din India, specializata in fauna himalayana, unde vom putea vedea leopardul zapezii, ursuletul panda rosu, pantera neagra, lupul tibetan etc., dupa care vom vizita Templul Mahakal, Tea Garden si Rock Garden, acestea din urma fiind cele mai noi atractii ale zonei. Rock Garden este construita neconventional, respectiv o gradina terasata care inconjoara o frumoasa cascada naturala. Cina si cazare in Darjeeling la Hotel New Elgin 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 20.09.2024: Darjeeling - Gangtok

Mic dejun. Plecare spre Gangtok, capitala statului indian Sikkim, care a devenit un loc popular de pelerinaj budist dupa construirea Manastirii Enchey in 1840. La inceputul sec. al XX-lea, Gangtok a devenit o escala majora pe ruta comerciala dintre Lhasa din Tibet si orase precum Calcutta din India britanica. Dupa ce India si-a castigat independenta fata de Imperiul Britanic in 1947, Sikkim a ales sa ramana o monarhie independenta, cu Gangtok drept capitala. Dupa fuziunea Sikkimului cu India in 1975, Gangtok a ramas capitala statului. Sosire la Gangtok unde vom vizita Institutul de Tibetologie Namgyal, Directoratul de Tesut Manual si Artizanat, infiintat in anul 1957 cu unicul scop de a promova si pastra artele si mestesugurile etnice frumoase din Sikkim si Manastirea Rumtek, una dintre cele mai importante si mai mari manastiri din Sikkim. Cina si cazare in Gangtok la Hotel Elgin Nor-Khill 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 21.09.2024: Gangtok - Kalimpong

Mic dejun. in aceasta zi vom calatori spre Kalimpong, situat la o altitudine de 1250 m, un loc cu o vreme blanda, care face posibila cultivarea florilor, in special de gladiole si orhidee. Pana la inceputul anilor 1700, zona Kalimpong a facut parte din domeniul raja Sikkim, insa la inceputul sec. al XVIII-lea, regele Bhutanului a preluat aceasta zona. in anul 1865, dupa razboiul Anglo-Bhutan, acesta a fost anexat la Darjeeling. Misionarii scotieni au ajuns pe aceste meleaguri la sfarsitul sec. al XVIII-lea, orasul prosperand ca centru comercial de lana cu Tibet pana in anii 1950. Vom vizita Manastirea Zang Dhok Palri Phodang (Manastirea Durpin), situata in varful dealului Durpin, care gazduieste multe scripturi rare aduse in India dupa anexarea Tibetului in anul 1959 precum si cele 108 volume din Kangyur, o colectie de texte sacre recunoscute de diferite scoli ale budismului tibetan, manastire ce a fost sfintita in anul 1976 de catre Dalai Lama. in continuarea zilei vom vizita Manastirea Tharpa Choling, Gompa Thongsa si serele de flori, in special renumitele gladiole si orhidee de Kalimpong. Cina si cazare in Kalimpong la Hotel Elgin Silver Oaks 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 22.09.2024: Kalimpong - Phuentsholing

Mic dejun. Transfer la granita cu Regatul Bhutan, care se afla in primele 10 locuri din clasamentul celor mai fericite tari din lume, fiind singura tara unde budismul este religie de stat, iar costumul national reprezinta portul de zi cu zi al locuitorilor sai. Dupa formalitatile de viza ne vom deplasa catre destinatia finala a zilei, Phuentsholing. Cina si cazare in Phuentsholing la Hotel Druk 3* (sau similar 3*).

Ziua 8 / 23.09.2024: Phuentsholing - Thimpu

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Thimpu, insa pe parcurs vom vizita Kharbandi Gompa, o frumoasa manastire situata intr-o gradina cu plante si flori tropicale. Manastirea contine picturi care infatiseaza scene din viata lui Buddha si statui ale lui Shabdrung Ngawang Namgyal, unificatorul politic si religios al Bhutanului si Guru Rimpoche. Din gradina manastirii exista o vedere splendida spre Phuentsholing si campiile din Bengalul de Vest precum si gradinile de ceai. Dejun in timpul vizitelor. Vom continua calatoria foarte placuta, cu numeroase locuri pitoresti pe traseu pana la Thimphu, unde vom vizita Simtokha Dzong, cea mai veche cetate a Regatului, care gazduieste acum scoala de studii religioase si culturale. Cina si cazare in Thimpu la Hotel Druk Thimpu 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 24.09.2024: Thimpu

Mic dejun. Zi dedicata explorarii obiectivelor turistice din Thimphu si activitatilor ocazionate de Festivalul Tshechu, eveniment grandios care aduna cea mai mare audienta dintre toate festivalurile din Bhutan. Festivalul este precedat de o rugaciune si o ceremonie rituala efectuata in interiorul dzong-ului pentru a invoca zeitatile, iar dansurile mastilor care infatiseaza opt manifestari ale lui Guru Rinpoche sunt executate de calugari. Aceste dansuri colorate sunt o parte integranta a culturii budiste din Bhutan si sunt executate pentru a-l onora pe Guru Rinpoche, sfantul care a introdus budismul in Bhutan in sec. al VIII-lea. Oamenii din Bhutan se imbraca cu cele mai frumoase haine si cu cele mai stralucitoare bijuterii din coral si turcoaz pentru a asista la dansuri mistice, a socializa si a primi binecuvantari. Vom ajunge la Buddha Point, situat pe un munte luxuriant care domina peisajul, de unde vom putea admira vasta vale Thimphu, punctul culminant fiind statuia lui Buddha care domina valea. Vom vizita "Fortareata Glorioasei Religii", Tashichho Dzong, care domina maiestuos zona prin grandoarea si frumusetea stilului traditional in care a fost construita. Aceasta este centrul de guvernamant si religios, aici aflandu-se sala tronului si sediul Je Khenpo (Abatele Sef), construit in anul 1641 de catre Shabdnung Ngawang Namgyal si reconstruit in anii '60 in maniera traditional bhutaneza. Vom vizita apoi Memorialul Chorten, devenit emblema Bhutanului, cea mai impresionanta stupa dedicata celui de-al treilea rege Jigme Dorji Wangchuck, supranumit "Tatal Bhutanului Modern", construita in anul 1774 la initiativa mamei sale, Regina Ashi Phuntsho Choden Wangchuck, la doi ani dupa pierderea fiului sau, obiectiv considerat ca fiind un monument al pacii, inconjurat permanent de "pelerine" care murmura mantre si invart roti de rugaciune. in continuarea zilei vom vizita Pangri Zampa si la Chari Goenpa. Dejun in timpul vizitelor. Vom putea participa de asemenea la activitatile ocazionate de festival, una dintre cele mai bune moduri de a experimenta cultura budista din Bhutan, oferind o perspectiva completa asupra religiei natiunii si a credintei profunde si devotamentului poporului bhutanez. in jurul orasului Thimphu au loc diverse alte expozitii culturale interesante, facand acest lucru, fara indoiala, punctul culminant al calendarului cultural al capitalei. Cina si cazare in Thimpu la Hotel Druk Thimpu 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 25.09.2024: Thimpu - Paro

Mic dejun. in aceasta zi vom calatori prin fascinanta Vale Paro, vom ajunge la confluenta raurilor Thimphu si Paro, vom urca si traversa un pasaj ingust, ca in final sa ajungem la Paro. in continuarea zilei vom vizita Ta Dzong, turnul de observare construit pentru apararea Rimpung Dzong in timpul razboaielor interne din sec. al XVII-lea, care a devenit din anul 1968 Muzeul National Bhutanez, ce adaposteste o mostenire culturala de o inestimabila valoare. Vom vedea colectiile muzeului care includ spectaculoase thanka (picturi religioase), obiecte de arta care dateaza din sec. al VII-lea, frumoase stampe bhutaneze si o colectie de arme si armuri. Dejun in timpul vizitelor. De aici vom cobori spre Rimpung Dzong, care controleaza toate activitatile religioase si sociale din vale. Dzongul, construit ca o cetate in anul 1646 de primul lider temporal si spiritual al Bhutanului, gazduieste corpul monastic din Paro, biroul sefului administrativ - Dzongda si biroul judecatorului districtului Paro - Thrimpon. Tot aici vom vedea podul acoperit, Nermi Zam. Cina si cazare in Paro la Hotel Naksel Boutique Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 26.09.2024: Paro

Mic dejun. Dimineata vom avea prilejul de a fotografia si chiar de a vizita (pentru cei care se incumeta sa urce) celebrul "Tiger's Nest", in traducere "Cuibul Tigrului" cum este cunoscuta Manastirea Taktshang Goemba, situata pe o stanca la o inaltime de aprox. 800 m deasupra vaii. Legenda spune ca in sec. al VIII-lea, Guru Padmasambhava a zburat aici pe spatele unei tigroaice si dupa 3 ani, 3 luni, 3 saptamani, 3 zile si 3 ore de meditatie intr-o pestera, a convertit intreaga vale Paro la budism. El este cel creditat cu introducerea budismului in aceasta parte a lumii si este zeitatea tutelara a tarii. Mai tarziu, in sec. al XVII-lea, cel de-al patrulea lider temporal al Bhutanului, Tenzin Rabgye a construit prezentul templu chiar pe locul unde Guru a meditat, numindu-l Taktsang. Acest templu este unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj ale budistilor din intreaga lume. A fost total demolat in anul 1998 si reconstruit cu ajutorul guvernului din Bhutan, a donatiilor individuale si suportului financiar primit de la alte tari. Dejun in timpul vizitelor. in continuarea zilei vom vizita Drukgyel Dzong, construit in 1646 de Shabdrung Ngawang Namgyal pentru a comemora victoria sa asupra invadatorilor tibetani si prezentat in 1914 in revista National Geographic si Kyichu Lakhang, unul dintre cele mai vechi si mai sacre altare ale Regatului Bhutan, datand din sec. al VII-lea. Cina si cazare in Paro la Hotel Naksel Boutique Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 27.09.2024: Paro - Kathmandu - Patan - Kathmandu

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kathmandu. Dupa formalitatile de viza de pe aeroport, insotiti de ghidul local ne vom indrepta spre Patan, oras stravechi cunoscut ca Lalitpur, situat la 5 km sud-est de Kathmandu, un adevarat muzeu in aer liber, cu numeroase temple, statui de zeitati protectoare si un vast tezaur artistic in bronz si lemn, unde vom vizita si un atelier de artizani in lemn. intoarcere in Kathmandu pentru cina si cazare la Hotel The Grand 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 28.09.2024: Kathmandu

Mic dejun. Zi dedicata explorarii capitalei Nepalului si a vecinatatilor sale. Diversitatea culturii medievale a permis atat hinduismului cat si budismului sa transforme Kathmandu-ul intr-un oras al artelor frumoase, plin de temple hinduse si monumente budiste. Vom vizita Stupa Chaitya Swoyambhunath (asezata pe locul unde se spune ca a fost creat Kathmandu din lacul primordial), unul dintre cele mai importante monumente budiste din lume, aflat la 3 km vest de Kathmandu, ridicat, se spune, cu aprox. 2.000 de ani in urma, cu o suprastructura pictata pe toate cele 4 parti cu ochii lui Buddha, simbol al ochilor sai atotvazatori, avand la baza o multime de roti de rugaciune care sunt invartite de catre credinciosi, continuu. Cunoscuta si sub denumirea de "Templul Maimutelor", aceasta stupa milenara decorata cu steaguri multicolore, este cea mai profunda expresie a simbolismului budist din Nepal, bucurandu-se de un amplasament special, deoarece, asa cum vom vedea, de aici se deschide o ampla panorama asupra orasului Kathmandu. Ne vom intoarce apoi in centrul orasului Kathmandu pentru a vizita Hanuman Dhoka sau Durbar Square, centru cultural, social si religios, piata istorica cu palate elegante, gradini, case cu ferestre vechi si balcoane din lemn sculptat, temple vechi in forma de pagoda, locul in care sunt oficiate slujbele solemne de incoronare a regilor nepalezi, Templul Zeitei vii Kumari, care se afla in vecinatatea Palatului Hanuman Dhoka, Kasthmandap - monument construit din lemnul unui singur arbore si atribuit regelui Laxmi Narshinga, Templul Ashok Binayak - templu mic, dar deosebit de important, cunoscut si sub numele de Kathmandu Ganesh sau Maru Ganes. Cina si cazare la Hotel The Grand 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 29.09.2024: Kathmandu - Bhaktapur - Kathmandu - Doha

Mic dejun. in prima parte a zilei vom continua explorarea orasului Kathmandu unde vom vedea Templul Pasupathinath, cel mai sacru templu hindus din Nepal, dedicat lui Shiva, ridicat pe malul raului Bagmati, in apropiere de cea mai mare stupa tibetana care are pictati ochii atotvazatori ai lui Buddha si care are la baza o multime de roti de rugaciune, veche de 2.500 de ani, centrul culturii tibetane din Nepal, numita Stupa Bodhanath, cu o inaltime de 36 m, care inchide valea estica, in apropierea a zeci de frumoase manastiri budiste si comunitati tibetane infloritoare. La poalele pagodelor fabuloase curge Raul sfant Bagmati, unde sunt amenajate rugurile pentru incinerarea mortilor. Ne vom deplasa apoi spre Bhaktapur, cunoscut ca Bhadgaon, faimos pentru arta si arhitectura medievala, cu stradute pitoresti, cu case traditionale si ateliere de artizanat, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita Durbar Square unde ne vor impresiona Poarta Leului, Poarta de Aur, Palatul celor 55 de Ferestre, Templul Batsala si statuia Regelui Bhupatendra Malla. Va urma apoi vizitarea unei alte << piatete >>, unde se remarca unul dintre cele mai inalte temple-pagoda, Templul Nyatapola si un alt templu impresionant prin dimensiunile sale, dedicat zeului terorii, numit Templul Bhairavnath. in urmatoarea << piateta >> vom admira Templul Duttatraya construit in anul 1427 din trunchiul unui singur copac. Seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 647 (20:20 / 22:35).

Ziua 15 / 30.09.2024: Doha - Bucuresti

Sosire la ora 22:35 in Doha, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul QR 219 (02:00 / 07:00).

 

TARIF: 4770 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 1280 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 19 turisti; pt. 10-18 turisti, tariful se va majora cu 290 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Doha - Calcutta si Kathmandu - Doha - Bucuresti cu compania Qatar Airways

- transport continental cu avionul pe rutele: Calcutta - Bagdogra si Paro - Kathmandu

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- transport cu vehicule de teren (maxim 4 persoane intr-un vehicul) in Darjeeling

- 6 nopti cazare in India in hotel de 4*

- 4 nopti cazare in Bhutan in hoteluri de 4* si 1 noapte cazare in hotel de 3*

- 2 nopti cazare in Nepal in hotel de 4*

- mesele mentionate in program: 13 mic dejunuri, 4 dejunuri si 12 cine

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- tur panoramic si vizite conform program in Calcutta cu ghid local

- tur in Darjeeling cu ghid local

- calatorie cu trenul Toy Train din Darjeeling pana la Ghoom

- vizite in Thimphu cu ghid local

- participarea la activitatile ocazionate de Festivalul Tshechu

- vizite in Paro cu ghid local

- vizite in Patan cu ghid local

- vizite in Kathmandu si imprejurimi cu ghid local

- taxa de viza Bhutan

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de viza si procesare pentru India: 90 euro/pers. (se achita la agentie)

- taxa de viza pentru Nepal: 30 usd/pers. care se achita personal la sosirea pe aeroportul din Kathmandu

- taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 60 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire in Kathmandu); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

· zbor panoramic deasupra Muntilor Himalaya "Acoperisul lumii": aprox. 300 euro/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei, cu minim 3 pagini libere, nu se accepta pasapoarte temporare

- aplicatia pentru viza de India se face online de catre agentie

- 1 fotografie in format digital color, pe fundal alb, format JPEG (pentru viza de India)

- copie color electronica in format PDF dupa prima pagina a PASAPORTULui cu detalii personale

- 1 fotografie color tip pasaport, pe fond alb (pentru viza de Nepal)

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>